Een blog over liefde, relaties, mentaal welzijn en groei

 

Artikel: Belazerd, bedrogen maar wel willen blijven - hoe dan?

Carlien Schafthuizen voor &C tijdschrift, Augustus 2020

Je partner heeft buiten de pot gepiest, en dat is mooi kut. Maar je relatie met één werp in de kliko gooien? Dat is een ander verhaal (hoi Monique). Hoe pak je de draad weer op als je partner is vreemd gegaan? En hoe doe je dat in godsnaam, je partner vergeven? 


Foto: William Rutten

In de prullenbak 
Velen van ons moesten een paar keer knipperen toen de relatie tussen Monique en André weer met volle moed werd voortgezet na zijn avontuur met Bridget. Werd de moeder van zijn kind eerst snoeihard aan de kant gezet, inmiddels lijkt alles weer koek en ei. En daar vinden we - vrouwen onder...

Lees meer...

Eerlijke taakverdeling in je relatie, maar hoe dan? 

Door relatietherapeut Anoek Gerlings

Het is interessant om te zien waarom die taakverdeling bij het ene koppel tot verwijten en teleurstelling leidt, terwijl het bij anderen totaal geen issue is. Ik heb veel geleerd van stellen die nooit botsen over dit onderwerp. Wat is hun geheim? In deze blog vertel ik er meer over. 

80/20-regel in huis 
Een eerlijke rolverdeling. Ik hoor je al denken: hoe dan? Laten we beginnen met een feitje: voor het merendeel van de stellen met kinderen geldt een 80/20-rolverdeling. Dat betekent dat de ene partner zo’n 80 procent van de zorgtaken voor zijn of haar rekening neemt; de overige 20 procent pakt de ander op (al gelooft diegene vaak dat dit...

Lees meer...

Ik zie, ik zie… wat jullie (nog) niet zien: goede hoop!

Door relatietherapeut Anoek Gerlings

Als stellen op het punt zijn aanbeland waarbij ze door de bomen het bos niet meer zien, heb ik vaak nog goede hoop. Hoop - of beter gezegd: kans - op een positieve afloop, op een uitweg waarbij ze elkaar weer liefdevol weten te vinden. Ik zit immers niet gevangen in het conflict dat bij hen op de voorgrond speelt en waar al hun aandacht naartoe gaat. Ze zitten samen vast, verstrikt als in een web, niet in staat om achterom te kijken. Terwijl juist dáár de sleutel ligt om los te komen.

Verder kijken dan je neus lang is
Wat je niet ziet, bestaat niet? Hmm… bij relatie issues gaat die vlieger zeker niet op. Natuurlijk: het is logisch...

Lees meer...

Artikel: RELATIECHECK

Door Maud Beucker Andreae voor fd Persoonlijk zaterdag 4 juli 2020

 Vriiwel alles heeft onderhoud nodig in het leven. Toch verwachten we van onze relatie dat die vanzelf goed loopt. Maar in elke verbintenis, hoe goed ook, sluipen irritaties, oningeloste verwachtingen en communicatieproblemen. Met een relatie-apk haal je de pijnpunten en de goede dingen naar boven.

Twee keer per jaar controleert de tandarts op gaatjes. Op je werk voer je halfjaarlijks een functionerings- of beoordelingsgesprek: wat gaat er goed, wat kan beter, ga je voor een stap omhoog of zijwaarts? Ouderavonden zorgen ervoor dat je op de hoogte blijft van het schoolleven van je kind. Waarom volgt in dit rijtje...

Lees meer...

Relaties & Lockdown: Goed of slecht?

 

Anoek Gerlings, program lead van Monsley en relatietherapeut vertelt aan het Noord-Hollandse radiopubliek. Anoek was begin april in de uitzending aan het begin van de lockdown.

Luister naar het fragment hierboven.

Lees meer...

‘Ideale’ stellen in relatiecrisis: weg met het taboe!

Door relatietherapeut Anoek Gerlings

“Vrienden kijken ons verbijsterd aan als ze horen dat we in relatietherapie zijn, iedereen vindt ons het ideale stel!” Ik hoor het koppels bij mij aan het tafel maar al te vaak verzuchten. Kennelijk is er bij relatieproblemen nog steeds sprake van gêne. Praten met vrienden en familie over je liefdes struggles en/of hulp zoeken omdat je er samen niet uitkomt? Het blijkt nog best een taboe.

6 jaar worstelen
Even terug naar het begin: wat is een taboe eigenlijk? Volgens de Van Dale betekent het 'iets dat verboden is om over te spreken, iets dat niet gedaan of gezegd mag worden'. Het is natuurlijk niet ‘verboden’ om je relatie...

Lees meer...

Liefdestalen: Zo leer je een nieuwe liefdestaal (2/2)

Door relatietherapeut Anoek Gerlings
In mijn vorige blog (hier te lezen) beschreef ik wat er gebeurt als je allebei een andere liefdestaal spreekt: je laat je liefde zien op een manier die de ander niet herkent. Daardoor spreek je als het ware een andere taal. In dit blog ga ik dieper in op hoe je praktisch aan de slag gaat met het spreken van een (nieuwe) liefdestaal.

Ik wil geen chips!
Stel dat je erg van chocolade houdt, maar je partner neemt chips mee uit de supermarkt. Grrr… Je partner wéét toch dat je dol bent op chocolade en niet op chips?! Okay, het is goed bedoeld maar het was toch zoveel leuker geweest als je lief terugkwam met jouw lievelingsreep! En het...

Lees meer...

Heb jij een Relatie Detox nodig?

Door Monsley relatietherapeut Anoek Gerlings

Als je beter wilt omgaan met negatieve factoren in je leven, zoals bepaalde mensen (of situaties) dan is stap 1 om ‘giftig’ gedrag te leren herkennen. Stap 2 is om grenzen te stellen en als dat niet werkt, deze mensen en situaties te vermijden en eventueel hulp in te schakelen. 

Hoe herken je ‘giftig’ gedrag?

Er zijn een heleboel ‘giftige’ gedragingen en het is vaak niet zo dat een persoon 1 soort gedraging laat zien. Meestal zijn het er meerdere gedragingen die zich afwisselen.

  • Manipulatie.
    Mensen die  geïnteresseerd in je lijken te zijn, maar het gaat ze er vooral om dat ze er zelf beter van...
Lees meer...

Artikel: Klappers met een zwart randje

Johan Nebbeling voor AD, Brabants Daglad, Eindhovens Dagblad, De Gelderlander, Tubantia, BN De Stem, PZC, De Stentor. Zaterdag 9 mei 2020

Als ondernemer probeer je al jaren de markt te veroveren, maar dat
lukt maar mondjesmaat. Dan komt er een coronacrisis en heb je opeens een bedrijf waarin je overuren draait. Deze ondernemers
maakten het mee.

Enkele weken geleden plaatsten we een oproep op Facebook, waarin we zochten naar kleine ondernemers die het dankzij de coronacrisis van de ene op de andere dag razend druk hebben omdat ze diensten leveren of producten fabriceren die in deze tijden heel gewild zijn. Het aantal reacties was overweldigend.

Bedrijven die plexiglas maken,...

Lees meer...

Liefdestalen: Ik versta je niet! (1/2)

Door relatietherapeut Anoek Gerlings

Herken je dat? Je laat duidelijk merken hoeveel je van je geliefde houdt, maar het niet lijkt aan te komen. Elke keer als jij een goed gesprek wil voeren, of samen gezellig uit eten wil, geeft je partner geen thuis. Hij/zij heeft het druk, wil het huis nog opruimen, de kinderen moeten nog in bad én je lief lijkt trouwens ook niet echt behoefte aan praten te hebben. Hmm… een typisch voorbeeld van een koppel dat elk een andere ‘liefdestaal’ spreekt. 

Let op: bevat een link naar een gratis test!

Mijn liefde komt niet aan
Zelfs als beide partners hun stinkende best voor de ander doen, lijken ze elkaar niet te begrijpen. Hoe...

Lees meer...
1 2 3
Close

50% voltooid

Hou me op de hoogte

Nieuws, tips en aanbiedingen per email