Een blog over liefde, relaties, mentaal welzijn en groei

 

Je bent vreemdgegaan: hoe nu verder?

Door relatietherapeut Anoek Gerlings

Voor degene die is bedrogen, voelt het alsof zijn of haar leven compleet in de war is geschopt. Ineens is niets meer wat het lijkt en er ontstaan dubbele gevoelens. Ook voor wie ontrouw is (geweest), staat alles op zijn kop nu zijn of haar partner de waarheid weet. Hoe heeft het zover kunnen komen?


Deze driedelige blogserie haalt ontrouw uit de taboesfeer. Dit is deel 3 over ontrouw, bekeken vanuit de vreemdganger. Bekijk deel een en twee om een breder perspectief te krijgen op dit lastige onderwerp.

Anoek Gerlings, relatietherapeut, psycholoog, medeoprichter MonsleyVreemdgegaan... Wat nu?
Nadat duidelijk is geworden dat je vreemd...

Lees verder...

Bedrogen door je partner: Hoe nu verder?

Door relatietherapeut Anoek Gerlings

Vanaf het moment dat ontrouw een rol speelt in je leven, kan het voelen alsof je basis wordt weggevaagd. Alles lijkt op losse schroeven te staan. Je zit vól in de crisisfase. En dat doet pijn. 


Deze driedelige blogserie over overspel haalt ontrouw uit de taboesfeer. In dit deel (deel 2) zoom staan de emoties van de bedrogene centraal. Bekijk ook deel een en deel 3 om een breder perspectief te krijgen op dit lastige onderwerp.

Anoek Gerlings, relatietherapeut, psycholoog, medeoprichter Monsley


 

Laat je pijn zien
Een liefdesrelatie is zo’n belangrijke relatie, omdat je de ander vertrouwt, je...

Lees verder...

Ontrouw aankaarten bij je partner... Hoe doe je dat?

Door Rik Heijmen, Monsley

Een partner vermoedt ontrouw, maar het is niet ‘out in the open'. Dan is het nog niet zo eenvoudig om over dit lastige onderwerp te beginnen. Hoe kaart je dit aan en vooral ook: hoe moet het daarna verder?

Doorbreek het taboe
Heijmen en Gerlings bedachten een manier om dit moeilijke onderwerp bespreekbaar te maken. Wind er geen doekjes om en stuur je lief een 'Aankaart-kaart' en open het gesprek over ontrouw. 

De Aankaart-kaarten kunnen gratis worden verstuurd vanaf de website van Monsley, zolang de voorraad strekt. 

Er is hoop
“Twee van de vijf stellen krijgen met ontrouw te maken, maar de meeste stellen zoeken geen hulp om hiermee om te...

Lees verder...

Hoe overleef je ontrouw als stel?

Door relatietherapeut Anoek Gerlings

Als één van de partners is vreemdgegaan, zet dit je relatie in een totaal ander licht. Er is een relatie van vóór het overspel en een relatie van daarná. Je kent vast wel mensen uit je omgeving die een affaire hebben gehad of met overspel te maken hebben gehad. Toch blijkt erover praten vaak moeilijk, want we hangen nu eenmaal liever niet de vuile was buiten. 


Met deze driedelige blogserie over overspel haal ik ontrouw uit de taboesfeer. Dit is deel 1 'Hoe overleef je ontrouw als stel'. In deel 2 en deel 3 bespreek ik ontrouw vanuit de bedrogene en de vreemdganger. Lees ze  allemaal om het...

Lees verder...

7 redenen om geen online relatietherapie programma te willen als je een relatieprobleem hebt.

Door Rik Heijmen, co-founder Monsley. Foto: Daniel Herron via Unsplash

De meeste mensen stellen relatietherapie of een bezoek aan de relatietherapeut liever zo lang mogelijk uit. We hebben de 7 redenen die stellen opgeven om vooral maar NIET aan hun relatiecrisis te werken, voor je op een rijtje gezet. Welke ga jij afvinken?

Reden #1:

“Relatieproblemen moet je toch zelf kunnen oplossen?!”

Met stip op nummer 1 én de reden waarom mensen niet (op tijd) op zoek gaan naar hulp is een verrassende. Stellen denken vaak dat ze zélf de relatieproblemen moeten kunnen oplossen. Het idee hierachter is dat iedereen een...

Lees verder...

Artikel: Belazerd, bedrogen maar wel willen blijven - hoe dan?

Carlien Schafthuizen voor &C tijdschrift, Augustus 2020

Je partner heeft buiten de pot gepiest, en dat is mooi kut. Maar je relatie met één werp in de kliko gooien? Dat is een ander verhaal (hoi Monique). Hoe pak je de draad weer op als je partner is vreemd gegaan? En hoe doe je dat in godsnaam, je partner vergeven? 


Foto: William Rutten

In de prullenbak 
Velen van ons moesten een paar keer knipperen toen de relatie tussen Monique en André weer met volle moed werd voortgezet na zijn avontuur met Bridget. Werd de moeder van zijn kind eerst snoeihard aan de kant gezet, inmiddels lijkt alles weer koek en ei. En daar vinden we - vrouwen onder...

Lees verder...

Eerlijke taakverdeling in je relatie, maar hoe dan? 

Door relatietherapeut Anoek Gerlings

Het is interessant om te zien waarom die taakverdeling bij het ene koppel tot verwijten en teleurstelling leidt, terwijl het bij anderen totaal geen issue is. Ik heb veel geleerd van stellen die nooit botsen over dit onderwerp. Wat is hun geheim? In deze blog vertel ik er meer over. 

80/20-regel in huis 
Een eerlijke rolverdeling. Ik hoor je al denken: hoe dan? Laten we beginnen met een feitje: voor het merendeel van de stellen met kinderen geldt een 80/20-rolverdeling. Dat betekent dat de ene partner zo’n 80 procent van de zorgtaken voor zijn of haar rekening neemt; de overige 20 procent pakt de ander op (al gelooft diegene vaak dat dit...

Lees verder...

Ik zie, ik zie… wat jullie (nog) niet zien: goede hoop!

Door relatietherapeut Anoek Gerlings

Als stellen op het punt zijn aanbeland waarbij ze door de bomen het bos niet meer zien, heb ik vaak nog goede hoop. Hoop - of beter gezegd: kans - op een positieve afloop, op een uitweg waarbij ze elkaar weer liefdevol weten te vinden. Ik zit immers niet gevangen in het conflict dat bij hen op de voorgrond speelt en waar al hun aandacht naartoe gaat. Ze zitten samen vast, verstrikt als in een web, niet in staat om achterom te kijken. Terwijl juist dáár de sleutel ligt om los te komen.

Verder kijken dan je neus lang is
Wat je niet ziet, bestaat niet? Hmm… bij relatie issues gaat die vlieger zeker niet op. Natuurlijk: het is logisch...

Lees verder...

Artikel: RELATIECHECK

Door Maud Beucker Andreae voor fd Persoonlijk zaterdag 4 juli 2020

 Vriiwel alles heeft onderhoud nodig in het leven. Toch verwachten we van onze relatie dat die vanzelf goed loopt. Maar in elke verbintenis, hoe goed ook, sluipen irritaties, oningeloste verwachtingen en communicatieproblemen. Met een relatie-apk haal je de pijnpunten en de goede dingen naar boven.

Twee keer per jaar controleert de tandarts op gaatjes. Op je werk voer je halfjaarlijks een functionerings- of beoordelingsgesprek: wat gaat er goed, wat kan beter, ga je voor een stap omhoog of zijwaarts? Ouderavonden zorgen ervoor dat je op de hoogte blijft van het schoolleven van je kind. Waarom volgt in dit rijtje...

Lees verder...

Liefdesrelaties opgebloeid tijdens de corona lockdown (Monsley onderzoek)

Amsterdam, 25 augustus 2020 - Als we de berichten in maart en april van dit jaar mochten geloven dan zouden relaties tijdens de corona lockdown behoorlijk onder druk komen te staan. Nu laat een onderzoek1 van relatiehulpwebsite Monsley.com een heel ander beeld zien. Maar liefst 31% van de relaties is opgebloeid, tegen 18% verslechterde relaties. De meestgenoemde reden? De corona lockdown. 

Het onderzoek onder Nederlanders en Vlamingen door relatiehulp website Monsley.com laat zien dat de corona lockdown van 16 maart in Nederland en 18 maart in België over het algemeen een groter positief effect heeft gehad op relaties dan eerder aangenomen. Juist méér tijd met...

Lees verder...
1 2 3
Close

50% voltooid

Hou me op de hoogte

Nieuws, tips en aanbiedingen per email