Een blog over liefde, relaties, mentaal welzijn en groei

Blog home
eft relatietherapie revolutie

De revolutie in relatietherapie: EFT

Binnen 'relatietherapie' heeft zich de afgelopen jaren een revolutie voltrokken. Relatietherapie is zowel effectiever, als eenvoudiger geworden door Emotionally Focused Therapy.

EFT is ontwikkeld door Dr. Leslie Greenberg en Dr. Sue Johson en richt zich niet op de individuele problemen die mensen hebben, maar de manier waarop jullie met elkaar interacteren. De methode is wetenschappelijk bewezen succesvol en bovendien: verrassend snel. 

Het boek 'Houd me vast' van Dr. Sue Johnson is in Nederland al meer dan 100.000 keer verkocht. Mocht je het eens willen lezen, bestel het boek via bol.com.

 

EFT als online programma 

De EFT methode leent zicht erg goed voor een online programma. In tegenstelling tot PFT (problem focussed therapy) ga je niet eindeloos door op de oorzaak van jullie relatieprobleem, maar onderzoek je bij jezelf wat je behoeftes zijn en leer je die bij je partner aan te geven.  Door middel van video's leer je hoe je elkaars gevoelens en angsten kunt begrijpen. Je gaat herkennen wat jullie patronen zijn als je in de stress raakt.

Anoek Gerlings is een EFT relatietherapeut met meer dan 10 jaar ervaring in haar praktijk en is oprichter en Program Lead van Monsley.com. Anders dan in haar praktijk  hoef je voor Monsley niet op een wachtlijst, maar kun je direct beginnen. 

'It takes two to tango' 

Je kunt Monsley zonder je partner starten. Een wisselwerking wordt namelijk in stand gehouden door twee personen. Zodra één van beiden de (negatieve) interactie onderbreekt, dan verandert de wisselwerking als geheel. 

Er is meer mogelijk dan je denkt

De kans dat deelnemers uit een relatiedip komen met behulp van dit online programma is groot. Dit is een nieuwe mogelijkheid die tussen zelfhulp boeken en één-op-één therapie in zit. 

Anoek Gerlings (Psycholoog) en Rik Heijmen (oprichter) geven je 12 weken lang nieuwe lessen met leuke en korte video's. Daarnaast krijg je praktische opdrachten en oefeningen. Bij problemen of vragen over het programma is er een online support. Een coach beantwoordt de vragen die de deelnemers kunnen stellen via email.

Meer over Monsley 'In 7 stappen uit je relatiedip'

Wél je relatie versteken
maar liever niet naar een therapeut?

Verbeter je relatie met:
'Online Relatiehulp'
of herstel jouw relatie herstellen na ontrouw met:
'Verder na vreemdgaan'.

Proeflessen aanwezig:
✔️ zonder verplichting
✔️ Stopt automatisch
✔️ Anoniem, 100% online

Gratis proefles