Een blog over liefde, relaties, mentaal welzijn en groei

Blog home
Relatie voornemens in lockdown: Goed voor elkaar

Goede voornemens voor je relatie: De lockdown editie

Hoe gaat het met je goede voornemens? Heb je ook goede voornemens voor je relatie gemaakt? Goed voor je relatie én goed voor jezelf.

Relaties in lockdown

Wacht niet met je 'goede relatie-voornemens' tot de lockdown voorbij is. Want het is een perfecte tijd om elkaar extra aandacht te geven.

Voornemen 1: Scherm dieet

Het is super verleidelijk om te verdwijnen achter je schermen. Je doet je relatie een plezier als je af en toe je mobieltje, tablet of en laptop uitzet. Neem de tijd om naar je partner te luisteren. Dit is supergoed voor jullie communicatie skills, want zo voorkom je dat je iets verkeerd interpreteert. Geef elkaar dus de volle aandacht, daar hebben jullie allebei profijt van.

Voornemen 2: Date nights at home

De sleutel van het succes van 'date nights' is dat je de sleur doorbreekt en het moment bijzonder maakt. Dat houdt jullie relatie spannend! Maar... Nu je niet naar een restaurant of bios kunt - of je misschien te krap bij kas zit, dan is er nog van alles mogelijk; haal de bios of het restaurant in huis!

Wat dacht je van een winter picknick in de tuin bij de vuurkorf? Of - iets warmer - knus op de grond in de woonkamer? Helemaal fijn wordt het als je bij een restaurant een diner aan huis bestelt. Maak je eigen Netflix binge-thuisbios (mét popcorn en cola!) door een beamer van een vriend of je werk te lenen. Het hoeft niet moeilijk te zijn. Je moet het vooral dóen.

Voornemen 3: Hou elkaar vast

Intimiteit creëert verbinding met elkaar. Maar als je steeds in dezelfde ruimte zit, vallen jullie ochtend of avond rituelen misschien wat weg. Raak elkaar daarom bewust aan, geef een zoen, leg je hand op zijn of haar schouder, kruip dicht tegen elkaar aan op de bank. Geef wat vaker een complimentje en wees dankbaar naar elkaar toe. Op deze manier geef je écht aandacht aan elkaar en dat is de meest belangrijke vorm van voorspel...! En mocht je al even minder actief zijn in bed? Er zijn talloze manieren om jullie seks wat leven in te blazen. Google it!

Voornemen 4: Praat!

Weten waar jullie staan in jullie relatie? Is het tijd om over een toekomst samen te hebben, of wil je juist iets veranderen. Zit je iets dwars of durf je niet goed over onzekere gevoelens te praten? Hoe moeilijk ook... het is beter om zaken out in the open te krijgen. Door erover te praten kom je erachter wat je van elkaar verwacht en wat jullie behoeften zijn. Dit kan een enorme boost aan je relatie geven!
Tip: Het Vertellis Relatiespel kan jullie helpen om het gesprek met elkaar te voeren.

Voornemen 5: Wees mooi voor elkaar  

Nu heel de wereld in een huispyjama rondloopt, zich niet meer scheert en minder vaak dan normaal onder de douche stapt, kan het zijn dat je jezelf een beetje verliest in het comfort. Helemaal fijn natuurlijk, maar als je weet dat je partner je graag strak in het pak ziet, of als je weet dat hij dat ene rokje zo mooi bij je vindt... Dress up! Zorg dat jij je sexy en zelfverzekerd voelt - op je eigen manier. 

Je beste voornemen: Een relatie vol liefde en verbinding!

Veel van bovenstaande punten zijn onderdeel van onze Relatiehulp cursus. Een sterke, fijne relatie is een onbetaalbaar cadeau aan jezelf en je partner. Volg onze gratis proefles en bekijk of dit iets voor jullie kan zijn?

Wél je relatie versteken
maar liever niet naar een therapeut?

Verbeter je relatie met:
'Online Relatiehulp'
of herstel jouw relatie herstellen na ontrouw met:
'Verder na vreemdgaan'.

Proeflessen aanwezig:
✔️ zonder verplichting
✔️ Stopt automatisch
✔️ Anoniem, 100% online

Gratis proefles