Een blog over liefde, relaties, mentaal welzijn en groei

Blog home

Artikel: Relatietherapie light: zó houd je vuur in je relatie

Uit: Noord-Hollands/Haarlems Dagblad

Wat als je relatie rafelrandjes krijgt? Als jij en je geliefde regelmatig ietwat verveeld naast elkaar op de bank zitten? Vroeger was relatietherapie alleen voor stellen die in crisis verkeerden. Tegenwoordig gaan koppels in therapie om het onderste uit de kan te halen. Dit zien ook Haarlemse relatietherapeuten. Wat is het recept voor een levenslange relatie vol vuur en passie?

,,Blijf je uiterste best doen elkaar te veroveren, ook in lange relaties”, zegt Anoek Gerlings, relatietherapeut bij AnoekCoacht in het Kenaupark. ,,Spreek weer eens af elkaar even snel te zien tijdens de lunchpauze, verras elkaar met een diner en plan avonden in waarop je de iPad weglegt en échte gesprekken voert.” 

Sinds Gerlings merkte dat veel stellen tegenwoordig hun relatie willen oppeppen, zonder dat ze echt in crisis zitten, biedt ze ’relatietherapie light’ aan. Ook is ze bezig met het opzetten van een online zelfhulp programma die je kunt volgen vóór je relatietherapie start: Monsley. Om het allemaal wat laagdrempeliger te houden. 

Relaties waarbij het verliefde stadium lang en breed gepasseerd is, zijn niet spannend meer. ,,Maar je uiterste best doen om elkaar te veroveren, voelt raar en onnodig’’, zegt Gerlings. ,,Toch werkt het. Je blijft elkaar er interessant door vinden.”

 

Wél je relatie versteken
maar liever niet naar een therapeut?

Verbeter je relatie met:
'Online Relatiehulp'
of herstel jouw relatie herstellen na ontrouw met:
'Verder na vreemdgaan'.

Proeflessen aanwezig:
✔️ zonder verplichting
✔️ Stopt automatisch
✔️ Anoniem, 100% online

Gratis proefles