Een blog over liefde, relaties, mentaal welzijn en groei

Blog home
Waarom je geen online relatietherapie moet starten

Wel of geen online relatietherapie programma volgen?

Door Rik Heijmen, co-founder Monsley. Foto: Daniel Herron via Unsplash

De meeste mensen stellen relatietherapie of een bezoek aan de relatietherapeut liever zo lang mogelijk uit. We zetten 7 redenen op een rij die stellen opgeven om vooral NIET aan hun relatie te werken. 

Reden #1:

“Relatieproblemen moet je toch zelf kunnen oplossen?!”

Met stip op nummer 1 én de reden waarom mensen niet (op tijd) op zoek gaan naar hulp is een verrassende. Stellen denken vaak dat ze zélf de relatieproblemen moeten kunnen oplossen. Het idee hierachter is dat iedereen een relatie heeft, dus daar heb je toch geen expert voor nodig...?

Feit: Je hebt relatiehulp nodig om je relatieprobleem zelf te kunnen oplossen.

Uiteindelijk kan inderdaad alleen jij (of jullie) je relatieprobleem oplossen. Maar je zit er middenin, dus is het lastig voor jou om afstand te nemen, even uit te zoomen, om de problemen te overzien. Daarnaast heb je kennis en ervaring nodig om relatieproblemen op te lossen. Ik bedoel: weet je eigenlijk wel 'hoe je relaties doet'? Want de meesten van ons doen maar wat. 😀 In ieder geval heb je dit nooit geleerd op school. Vaak gaven ouders ook al niet het beste voorbeeld. Het is daarom niet gek om hulp te vragen als je het even niet meer ziet zitten. Van een therapeut, of als je dat (nog) niet wilt: van een online programma zoals dat van Monsley.

Reden #2:

"Wij zijn anders dan andere stellen. We hebben een gerichte aanpak nodig."

Veelgehoord: "Iedereen heeft zijn eigen problemen, dat kan nooit allemaal met een online programma worden behandeld. Hoe kan een online programma met een vaste opzet nu voor al die stellen een oplossing zijn? Ik ben uniek, onze problemen zijn uniek. We hebben een unieke aanpak nodig."

Feit: Het draait in 95% van de gevallen om precies hetzelfde.

De inhoud van de ruzies, de oorzaak van de stress, de bron van je pijn is eigenlijk niet eens zo van belang in jullie relatiedynamiek. Het zijn die negatieve relatiepatronen die de problemen veroorzaken. Het gaat erom dat je de dieper liggende patronen leert herkennen en deze te doorbreken. We gaan je helpen om de wisselwerking te herkennen en uiteindelijk te doorbreken. Het werkt bevrijdend om dit te leren!


Bekijk ook deze video op YouTube

Reden #3:

“Ik ga liever naar een 'gewone' relatietherapeut. Die kan mijn partner eindelijk eens de waarheid vertellen!”

Veel stellen denken dat een relatietherapeut een soort verkapte rechter is. Zeker als je vindt dat je partner vooral het probleem vormt, dan lijkt het idee van een therapeut die partij voor jou kiest, heel aantrekkelijk. Andersom bestaat dit vooroordeel ook: als jij het gevoel hebt dat je altijd de schuld krijgt, dan is de therapeut juist een schrikbeeld. Goede kans dat je als vanzelf bij reden #4 aanbeland! 😯

Feit: Het is (meestal) niet jouw schuld, óf de schuld van je partner.

Als je op zoek was naar een stok om mee te slaan, dan kom je bij de relatietherapie bedrogen uit. Sowieso zal een goede therapeut nooit iemand de schuld geven van relatieproblemen. (Tenzij het om een misdrijf of iets dergelijks gaat). Het zijn de onbewuste patronen die jullie beiden hebben ontwikkeld, die de overhand hebben genomen in de relatie. Dat is niet de schuld van de één of de ander. Jullie moeten juist samen strijden tegen die gezamenlijke vijand : De onbewuste patronen die je samen hebt ontwikkeld. Mocht je nu denken: "Huh? Wélke onbewuste patronen? Wat zijn dat?" dan raden we je aan om dit webinar te gaan bekijken.

Reden #4:

“Mijn partner wil niet in relatietherapie...”

Als een relatie in zwaar weer is gekomen, dan zijn er vaak ruzies en misverstanden. Jullie zitten vaker dan vroeger op een totaal ander spoor. Zo ook over het ondewerp 'relatietherapie wel of niet. Dat verschil van mening kan op zichzelf een bron van ruzie en onvrede vormen. Dus als je partner niet in therapie wil, dan houdt die mogelijkheid op. Toch?

Feit: Je hoeft niet met zijn tweeën in therapie om een relatie te verbeteren.

Je kunt zelf aan je relatie werken, zonder dat je partner meedoet. Dat kan met relatietherapie, maar ook met een online programma. Je leert om de negatieve wisselwerking te doorbreken en daar knapt de sfeer van op. De partner merkt dat je anders reageert en beter luistert. Soms verlaagt het juist de drempel voor de partner om mee te doen.
Het kan ook zijn dat achter de weigerachtige houding van je partner een dieper liggende angst of schaamte schuilgaat. Probeer te kijken of dat bij jouw partner ook zo is!

Reden #5:

“Het is nog niet zo erg met ons gesteld dat we therapie nodig hebben.”

De meeste stellen vinden het heel spannend om toe te geven dat het 'erg genoeg' is om hulp te vragen. Want men zegt dat relatietherapie het begin van het einde is.: "Als je online relatiehulp 'moet' doen, dan zal het wel heel erg gesteld zijn met ons?"

Feit: Relatiehulp leidt vrijwel altijd tot meer geluk.

Hoe zou het zijn als je leert hoe relaties werken en dit kunt toepassen in je relatie? Omdat relaties super belangrijk zijn voor ons welzijn als mens, zul je meer geluk ervaren in je leven als je een fijne relatie hebt. Er is meer veiligheid en minder stress in je leven. Dus ook als er nog niet zoveel aan de hand is, of vind je omgeving therapie wat overdreven, hoe eerder je weet wat je kunt doen om je relatie naar een hoger niveau te tillen, hoe  hoe beter het effect zal zijn op je totale welzijn. 

Deze stellen ervaren meer geluk en verbinding in hun relatie.

Bekijk de reviews van onze deelnemers op Trustpilot:

 

Reden #6:

“Werken aan onze relatie kan later wel, het kost me nu teveel tijd”

Je bent druk, druk, druk! Je hebt al nauwelijks tijd om te werken, te sporten, (eventueel) de kids op te halen en je vrienden zie je al helemaal niet meer. Moet je dan ook nog eens tijd vinden voor relatiehulp? 

Feit: Als je tijd voor je partner maakt, laat je zien dat je hem of haar op dat moment belangrijker vindt dan al het andere.

Sommige stellen vinden 'de Monsley avond' zelfs erg leuk! We hebben er alles aan gedaan om jullie tijd met Monsley zo leuk en efficiënt mogelijk te maken. Je bent met online relatiehulp maar 1 uur per week kwijt, dat moet je toch wel ergens vandaan kunnen halen? Het zou zomaar eens het meest waardevolle uurtje van de week kunnen zijn, waarbij je even écht aandacht voor elkaar hebt. 

Reden #7:

“Onze relatie is toch niet meer te redden”

Veel stellen denken te voelen dat hun liefde voorbij is. Ze zien alleen nog maar de vervelende, irritante dingen van hun partner. Veel mensen zitten in een negatieve spiraal en weten niet hoe ze daar weer uit moeten komen. Het gevolg is dat ze cynisch worden, ze hebben het opgegeven en doen niet meer hun best voor de relatie.

Feit: Als je niet investeert, dan ben je aan het vertrekken.

Geef de moed niet op. Als jij de wil hebt om te veranderen, dan laten wij je zien hoe je stap voor stap die verandering kunt bewerkstelligen. We helpen jullie om jullie patronen te herkennen, te doorzien en te doorbreken. En dan blijkt in veel gevallen dat jullie liefde alleen maar bedekt was door jullie terugkerende negatieve spiraal. En dan is de weg terug naar liefde en verbinding heel snel gevonden. Er is hoop!


Zijn we er nog één vergeten?

Laat weten of er nog meer redenen zijn waarom jij of je partner (nu) niet kiest voor online therapie. We kunnen je helpen om deze weg te nemen. Vertel wat je tegenhoudt en stuur ons een e-mail. Je krijgt gegarandeerd een antwoord binnen 24 uur van onze relatietherapeut!


Wil jij starten om je relatie verbeteren in 12 weken?

Anoek Gerlings is psycholoog, EFT-relatietherapeut en mede-oprichter van Monsley online relatiehulp. Dit 12-weekse online programma heeft reeds honderden stellen geholpen om een weg te vinden naar een betere relatie!

Kijk op Monsley.com voor meer informatie 

 

Alle reden om te starten met ons programma:

  • Start direct
  • Thuis werken aan je relatie
  • Ondersteuning per email
  • Voordeliger dan therapie
  • 30 dagen geld terug garantie

Klik hier voor Monsley online relatiehulp

 

Wél je relatie versteken
maar liever niet naar een therapeut?

Verbeter je relatie met:
'Online Relatiehulp'
of herstel jouw relatie herstellen na ontrouw met:
'Verder na vreemdgaan'.

Proeflessen aanwezig:
✔️ zonder verplichting
✔️ Stopt automatisch
✔️ Anoniem, 100% online

Gratis proefles