Ik ben vreemdgegaan en heb spijt

Ben je vreemdgegaan en heb je spijt? Zo ga je ermee om!

Start gratis proefles 'verder na vreemdgaan'

Een one night stand of een weloverwogen affaire met je collega. Het feit blijft dat je bent vreemdgegaan. Je had vast en zeker gedacht je niet schuldig te gaan voelen, maar nu heb je toch een probleem. Je voelt je toch een beetje schuldig nadat je ontrouw bent geweest. Je blijft denken aan het feit dat je bent vreemdgegaan en nu heb je spijt. Je bent vreemdgegaan en je hebt spijt. Je moet jezelf er doorheen slepen, in dit artikel gaan we je vertellen hoe je hiermee om kan gaan en behandelen we de volgende onderwerpen:

1. Hoe kan ik mijn fouten erkennen?

2. Dé 'waarom' vraag

3. Moet het contact verbroken worden?

4. Een slippertje opbiechten

5. Een grote fout

Fouten Erkennen

Ik ben vreemdgegaan en heb spijt van mijn avontuur. Je partner bedriegen was natuurlijk geen slimme zet, maar dat had je zelf vast ook al bedacht. Wanneer je ontrouw bent geweest, maakt dit je natuurlijk niet meteen een monster. Je blijft het herhalen ‘Ik ben vreemdgegaan en heb spijt’, maar met jou vele anderen. Iedereen maakt fouten waar ze later spijt van krijgen. Jouw ontrouw zegt dus niet direct iets over je karakter. Het zegt natuurlijk wel iets over je relatie, waren er al twijfels over de relatie? Wellicht heb je de verkeerde beslissing gemaakt in een opwelling of uit onvrede en frustratie. Je hebt fouten gemaakt en wilt deze nu graag herstellen. Je hebt letterlijk en figuurlijk alles overhoop gegooid, maar je wilt de relatie herstellen.

Ik ben vreemdgegaan en heb spijt. Dat is goed, maar dit kost je natuurlijk wel de nodige inspanning en natuurlijk veel doorzettingsvermogen. Wanneer je na je ontrouw de relatie wilt herstellen en verbeteren kost dit veel tijd. Je zal hard moeten werken om het vertrouwen weer op te bouwen. Er is ook goed nieuws. Als je erin gelooft en je bereidt bent om er alles aan te doen, dan is er zeker een goede kans van slagen. Het is wel belangrijk dat je het jezelf vergeeft of het accepteert. De zin ’Ik ben vreemdgegaan en heb spijt’ is niet de juiste. Je hebt spijt en je wilt eraan gaan werken.

De Waarom Vraag

Voordat je met je partner in gesprek gaat over dat je ontrouw bent geweest, is het belangrijk dat je voor jezelf bedenkt waarom je bent vreemdgegaan. Ik ben vreemdgegaan en heb spijt. Wat is de betekenis achter je actie? Wellicht mis je iets in de relatie die je gehoopt had te vinden bij een ander. Je zal jezelf moeten afvragen of je huidige partner je dit wel kan bieden. Anders weet je niet of er nog toekomst in zit, mocht je dit willen dan kan ook jij je relatie redden. Ik ben vreemdgegaan en heb spijt, maar dat weet ik niet zeker. Wellicht heb je helemaal geen spijt, maar denk je dat spijt erbij moet horen. Je moet voor jezelf een aantal dingen duidelijk hebben voor je met je lief in gesprek gaat. Wil je weten waarom mannen en vrouwen vreemdgaan? Lees dan dit artikel!

Het Contact Verbreken

Ik ben vreemdgegaan en heb spijt van mijn ontrouw. Er zijn belangrijke voorwaarden wanneer je je relatie wilt redden en herstellen. Het begint met spijt. Daarnaast is het noodzakelijk dat je het contact met de persoon, waar je mee vreemd bent gegaan, verbreekt. Wanneer je het contact niet verbreekt, blijft vreemdgaan een gevaar voor je relatie. Je moet dus aan jezelf beloven dat je geen stiekeme snapchats en appjes meer stuurt. Je moet natuurlijk ook geen ontmoetingen meer plannen. Jij wilt het contact beëindigen, maar je vreemdganger niet. Het kan natuurlijk zijn dat diegene er nog niet aan toe is om de relatie te verbreken. Je zal dus duidelijk en helder moeten zijn om je relatie een eerlijke kans van slagen te geven. Lees hier alles over een time out in een relatie, wie weet helpt dit je om de affaire te beeindigen.

Test je relatie in 2 minuten

Monsley helpt je uit een relatiecrisis

Monsley relatie programma's helpen je uit een relatiecrisis.
Wil je je relatie verbeteren? Kies voor 'Online Relatiehulp' (ook in Engels beschikbaar).
Wil je je relatie herstellen na ontrouw? Kies dan voor 'Verder na vreemdgaan'. 

Bekijk het aanbod en proeflessen

Een Slippertje Opbiechten

Ik ben vreemdgegaan en heb spijt van het slippertje. Je bent vreemd gegaan en je blijft continu tegen jezelf zeggen ‘ik ben vreemdgegaan en heb spijt’. Dat is niet handig. Zeg het volgende tegen jezelf, dan kom je verder in je eigen denkproces: ik ben vreemdgegaan en heb spijt, dus ga ik er wat aan doen. Zie je nog toekomst in je huidige relatie? Het is belangrijk dat je de waarheid vertelt aan je geliefde. Jouw lief verdient het om de waarheid te weten. Het is pijnlijk, maar zo voorkom je dat je een lange periode rondloopt met schuldgevoel. Wellicht zijn sommige dingen te pijnlijk om te vertellen. Vertel geen onnodige details, maar wees wel eerlijk. het is belangrijk om eerlijk te zijn, want de psychische gevolgen van overspel kunnen groter zijn naarmate je het langer verborgen hebt gehouden.

Je weet zeker dat je partner gekwetst gaat zijn. Dat kan ook niet anders. Waarschijnlijk komen er tranen, verwijten en pijnlijke opmerkingen. Zorg er dus voor dat je hierop voorbereid bent. Het wordt een lastig moment en er gaan nog veel lastige gesprekken volgen. Je moet niet lang wachten om het op te biechten, want dan wordt het alleen maar erger. Wanneer je het wegstopt en niet vertelt kan het zijn dat je geliefde je niet meer vertrouwt. Je laat zien dat je de relatie serieus neemt als je het snel vertelt. Eerlijkheid wordt beloond. Er bestaat natuurlijk ook een kans dat jullie besluiten om uit elkaar te gaan of natuurlijk besluiten om het te gaan proberen. De vraag: "Scheiden of blijven?" is hier een veelvoorkomende vraag. Lees voordat je dit slippertje opbiecht de verschillende fases na vreemdgaan of volg hier de gratis proefles van ons programma 'verder na vreemdgaan'.

Een Grote Fout

Ik heb een fout gemaakt, namelijk: Ik ben vreemdgegaan en heb spijt van alles. Je hebt zoals hierboven het contact met de persoon verbroken, je fouten erkent en toegegeven. Jij en je partner hebben besloten om aan de relatie te werken. Dan is het tijd voor de volgende stap. Je moet elkaar weer leren vertrouwen. In dit geval zal je partner jouw weer moeten vertrouwen. Wanneer je blijft herhalen, ik ben vreemdgegaan en heb spijt, kom je niet verder. Je zult moeten werken aan je tweede huwelijk. Wanneer je dingen hebt uitgesproken, open en eerlijk bent geweest, is het nu tijd om de juiste vragen te stellen. Wat miste je bij je partner? Wat miste je in het leven samen met je partner? Ben jij nog wel gelukkig? Is je partner nog gelukkig? Ik ben vreemdgegaan en heb spijt en wil er wat aan doen! Dan mist er nog een vraag, misschien wel de belangrijkste: waar verlang je naar? Wil jij je relatieproblemen oplossen en wil je verder na vreemdgaan? Volg hier de gratis proefles over verder na vreemdgaan, hij helpt je gegarandeerd een stap verder!

Monsley online relatieprogramma's

Inzichten die je kijk op relaties voorgoed veranderen

Inzichten die je kijk op relaties voorgoed veranderen

Een relatiecoach beantwoordt je vragen persoonlijk

Een relatiecoach beantwoordt je vragen persoonlijk

100% online, veilig en geheel anoniem te volgen

100% online, veilig en geheel anoniem te volgen

Los je relatiecrisis op, start vandaag!