Ik ben vreemdgegaan en heb spijt

Ben je vreemdgegaan en heb je spijt? Zo ga je ermee om!

Gratis mini-cursus

Een one night stand, een weloverwogen affaire met je collega. Het feit is dat je bent vreemdgegaan. Je had er misschien niet aan gedacht je schuldig zou gaan voelen, maar nu voel je je schuldig. Je blijft denken aan dat je bent vreemdgegaan en nu heb je spijt. 

Je bent vreemdgegaan en je hebt spijt. In dit artikel gaan we je vertellen hoe je hiermee om kan gaan en behandelen we de volgende onderwerpen:

  1. Hoe kan ik mijn fouten erkennen?
  2. De 'waarom' vraag
  3. Moet het contact verbroken worden? 
  4. Een slippertje opbiechten
  5. Is herstel van je relatie mogelijk?

Fouten erkennen

Ik ben vreemdgegaan en heb spijt van mijn avontuur. Iedereen maakt wel een misstap waar je later spijt van krijgt. Je blijft het herhalen ‘Ik ben vreemdgegaan en heb spijt’, maar dat helpt deze situatie niet verder. Je kunt jezelf de schuld blijven geven, maar ook lost niets op. Je partner bedriegen was niet de opzet, maar dat is wel wat je hebt gedaan. Je hebt fouten gemaakt en wilt deze nu graag herstellen. Wellicht was het één verkeerde beslissing in een opwelling of kwam het voort uit onvrede en frustratie. Weet dat wanneer je ontrouw bent geweest, dit je niet meteen tot een monster maakt. Het zegt niet alles over je karakter. 

Ik ben vreemdgegaan en heb spijt. Wanneer je na je ontrouw de relatie wilt herstellen en verbeteren kost dit veel tijd. Je zal hard moeten werken om het vertrouwen weer op te bouwen. Maar er is ook goed nieuws. Als je erin gelooft en je bereidt bent om er alles aan te doen, dan is er zeker een goede kans dat jullie relatie kan herstellen. Het is wel belangrijk dat je het jezelf vergeeft of het accepteert dat het gebeurd is. De zin ’Ik ben vreemdgegaan en heb spijt’ is het beginpunt. Je hebt spijt en je wilt aan je relatie gaan werken. Gelukkig is dit met eenvoudig te krijgen hulpmiddelen goed mogelijk.

Ik ben vreemdgegaan en ik heb spijt

De 'waarom' vraag

Voordat je met je partner in gesprek gaat over dat je ontrouw bent geweest, zou je voor jezelf kunnen bedenken waarom je bent vreemdgegaan. Weet je wat je ertoe heeft gebracht? Jouw ontrouw kan te maken hebben met je relatie. Waren er twijfels over de relatie? Bedenk wel dat ontrouw ook voor kan komen in goede relaties. Je hebt heel veel overhoop gegooid, maar je wilt de relatie herstellen.

Ik ben vreemdgegaan en heb spijt. Wat is de betekenis daarachter? Wellicht miste je iets in je relatie dat je gehoopt had te vinden bij die ander. Je zal jezelf moeten afvragen of je huidige partner je dit wel kan bieden. Of is het iets wat meer met jou te maken heeft en niet eens zozeer met je partner? Anders weet je niet of er nog toekomst in zit, mocht je dit willen dan kan ook jij je relatie redden. Ik ben vreemdgegaan en heb spijt, maar hoe zorg je dat het niet weer gaat gebeuren? Het antwoord op de vraag 'Waarom ben ik vreemdgegaan' is daarom zo belangrijk. Zodat je begrijpt wat er achter de behoefte zit. Zodat je daar aan kunt gaan werken. Wil je weten waarom mannen en vrouwen vreemdgaan? Lees dan dit artikel!

Het contact verbreken

Ik ben vreemdgegaan en heb spijt van mijn ontrouw. Er zijn belangrijke voorwaarden wanneer je je relatie wilt redden en herstellen. Het begint met spijt. Daarnaast is het noodzakelijk dat je het contact met de persoon, waar je mee vreemd bent gegaan, verbreekt. Wanneer je het contact niet verbreekt, blijft vreemdgaan een gevaar voor je relatie. Je moet dus aan jezelf beloven dat je geen stiekeme snapchats en appjes meer stuurt. Geen ontmoetingen plannen. Jij wilt het contact beëindigen, maar de ander is daar misschien niet klaar voor. Je zal duidelijk en helder moeten zijn over dat het stopt. Om je relatie een eerlijke kans van slagen te geven, zul je het contact moeten verbreken.

Test je relatie in 2 minuten

Je relatie herstellen na ontrouw?

Herstel je relatie van ontrouw op jouw moment, vanuit je eigen huis. Samen met je partner, met begeleiding via email.  
Kijk of het wat voor jullie is, bekijk gratis mini-cursus. 

Start de mini-cursus

Een slippertje opbiechten

Ik ben vreemdgegaan en heb spijt van het slippertje. Je bent vreemd gegaan en je blijft continu tegen jezelf zeggen ‘ik ben vreemdgegaan en heb spijt’. Dat is niet handig, zeg liever: ik ben vreemdgegaan en heb spijt, dus ga ik er wat aan doen. Het is belangrijk dat je de waarheid vertelt aan je partner. Je partner verdient het om de waarheid te weten. Wellicht lijken sommige dingen te pijnlijk om te vertellen. Vertel geen onnodige details, maar wees wel zo eerlijk mogelijk. Het is belangrijk om eerlijk te zijn, want de psychische gevolgen van overspel kunnen groter zijn naarmate je het langer verborgen hebt gehouden. Hoe je dit precies doet en wat erbij komt kijken, is te vinden in deze uitstekende mini-cursus over de eerste periode nadat het overspel uit is gekomen. Het is gratis te volgen.

Je weet zeker dat je partner gekwetst gaat zijn. Dat kan ook niet anders, want het doet je partner veel pijn. Wees voorbereid op tranen, verwijten en pijnlijke opmerkingen. Het wordt een lastig gesprek en er gaan nog veel lastige gesprekken volgen. Wacht niet te lang om het slippertje op te biechten, want het wordt alleen maar pijnlijker. Het kan goed zijn dat je geliefde je niet meer vertrouwt. Je hebt het vertrouwen beschadigd. Door eerlijk te zijn en het contact te verbreken, laat je zien dat je jullie relatie serieus neemt.

Eerlijkheid wordt beloond, maar je moet geduld hebben. Er bestaat een kans dat jullie tijdelijk uit elkaar gaan. Dat kan nodig zin om de relatie te herstellen. Misschien is er geen herstel meer mogelijk. Misschien is er teveel gebeurd binnen jullie relatie. Of de basis van de relatie is nooit goed geweest. "Scheiden of blijven?" is dan de vraag. Voordat je dit slippertje opbiecht, verplaats je in je partner. Waar gaat je partner doorheen? Bekijk de verschillende fases van herstel na vreemdgaan of nog beter; bekijk wat je partner doormaakt nadat je het hebt verteld. Er is een uitstekende gratis mini-cursus van Monsley die kunt bekijken op het moment dat het jou uitkomt. Dit geeft je een goed beeld van wat je te wachten staat en wat je partner te wachten staat. Nadat je het slippertje opbiechten hebt gedaan, kunnen jullie samen de mini-cursus doen, gewoon thuis op jullie moment.

Herstel is mogelijk

Ik heb een fout gemaakt, namelijk: Ik ben vreemdgegaan en heb spijt van alles. Je hebt zoals hierboven het contact met de persoon verbroken, je fouten erkent en toegegeven. Je hebt je verdiept in de fases na vreemdgaan en de mini-cursus gevolgd. Jij en je partner hebben besloten om aan de relatie te werken. Herstel is niet makkelijk, maar in de meeste gevallen wel mogelijk. Voor jullie is dit nieuw, maar duizenden andere stellen hebben ieder jaar met deze situatie te maken. Je hoeft dit niet helemaal alleen uit te zoeken. Willen jullie samen verder na ontrouw, dan is er een online training die je hiermee gaat helpen. Stap voor stap. Maar eerst moet je je partner de ruimte en de tijd geven om de emoties te verwerken. Daar kan woede, angst en jaloezie bij vrijkomen. Dat kan ook flink wat tijd kosten. Geef daar de ruimte aan. Het is pas tijd voor de volgende stap als je partner daar klaar voor is. Het herstel van de relatie duurt een tijd. Je moet elkaar weer leren vertrouwen. In dit geval zal je partner jouw weer moeten vertrouwen.

Wanneer je blijft herhalen, ik ben vreemdgegaan en heb spijt, kom je niet verder. Wanneer je dingen hebt uitgesproken, open en eerlijk bent geweest, is het nu tijd om de juiste stappen te zetten. Ik ben vreemdgegaan en heb spijt en wil er wat aan doen! Het is mogelijk met de juiste begeleiding om hier samen doorheen te komen. Begin hier met de gratis mini-cursus van het online programma verder na vreemdgaan. Dit helpt je gegarandeerd die eerste stap zetten naar herstel!

Monsley 'Verder na vreemdgaan'

Inzichten die je kijk op relaties voorgoed veranderen

Wekelijks nieuwe lessen en oefeningen, te volgen op jouw moment

Een relatiecoach beantwoordt je vragen persoonlijk

Binnen 1 dag een persoonlijk antwoord van een relatiecoach 

100% online, veilig en geheel anoniem te volgen

Wetenschappelijk bewezen methode naar meer liefde en verbinding

Start gratis mini-cursus
Veilige verbinding, Excellent beoordeelt op Trustpilot