Twijfels Over Relatie

Last van twijfels over je relatie? Zo ga je ermee om!

Twijfels over je relatie?

Heb jij twijfels over de relatie met je partner? Vrijwel alle stellen hebben zo nu en dan onenigheid. Dat hoort nou eenmaal bij een relatie. Is er bij jullie wel erg vaak sprake van een verhitte discussie, ruzie in de relatie of communiceren jullie juist te weinig naar elkaar? Zijn er zelfs dusdanige twijfels over de relatie ontstaan dat het relatie op een dood spoor lijkt te zitten? Dan kan het online programma van Monsley een oplossing bieden. Dit programma dat 12 weken duurt, is een hulpmiddel waarmee jij en je partner de relatieproblemen zelf kunnen aanpakken.

Waarom zijn er twijfels over de relatie?

Om twijfel in de relaties weg te nemen, is het eerst belangrijk om goed na te gaan waarover deze twijfels nou precies ontstaan. Heeft mijn partner bindingsangst? Of is mijn partner onzeker in de relatie? Vaak ontstaan er twijfels over de relatie wanneer een stel niet meer in staat is om problemen goed met elkaar te bespreken. Ook dat gebeurt echter niet zomaar. Een slechte communicatie ontstaat bijvoorbeeld als een van beiden bang is dat er weer een discussie ontstaat. Er kan dan sprake zijn van een negatief interactiepatroon waarbij jullie problemen of gevoelige onderwerpen niet langer goed met elkaar bespreken. Het andere uiterste komt echter ook voor; dat één van beiden continu de confrontatie opzoekt. Ook dat kan een reden zijn voor twijfels over de relatie. Het belangrijkste is dat jullie problemen en onvervulde behoeftes met elkaar kunnen bespreken. Door de relatieproblemen  uit te spreken, kunnen jullie de oorzaak aanpakken en de twijfels proberen weg te nemen.

Het online programma van Monsley kan jullie helpen om problemen en onvervulde behoeftes bespreekbaar te maken. Jullie leren als het ware opnieuw om goed met elkaar te communiceren. Jij komt erachter waar je partner zich nou zo aan kan storen en andersom krijgt je partner ook beter door wat jij vervelend vindt. Jullie leren bovendien waarom jullie soms zo reageren. Het programma helpt jullie dus bij het ontdekken en analyseren van de problemen binnen de relatie. Pas wanneer jij en je partner weten waarom de relatie niet helemaal lekker loopt, kunnen jullie daar iets aan veranderen.

Bekijk het aanbod en proeflessen

Monsley helpt je uit een relatiecrisis

Monsley relatie programma's helpen je uit een relatiecrisis.
Wil je je relatie verbeteren? Kies voor 'Online Relatiehulp' (ook in Engels beschikbaar).
Wil je je relatie herstellen na ontrouw? Kies dan voor 'Verder na vreemdgaan'. 

Bekijk het aanbod en proeflessen

Geïnspireerd door EFT relatietherapie

Het programma van Monsley is op basis van EFT relatietherapie ontwikkeld. Dit is een methode die bedacht is door Dr. Sue Johnson. Zij heeft de methode op basis van jarenlange praktijkervaring en uitgebreid onderzoek ontwikkeld. Anoek Gerlings, een relatietherapeut met veel ervaring met de EFT-methode, heeft het online programma van Monsley bedacht. In het 12-weekse programma doorlopen jullie ongeveer dezelfde stappen als jullie met relatietherapie zouden doen. Het verschil is dat jullie dit nu samen doen, aan de hand van de stappen uit het programma.

EFT staat voor Emotionally Focused Therapy. Deze therapie is op basis van de hechtingstheorie gebaseerd. Volgens deze therapie is de mens niet gemaakt om alleen te blijven, maar heeft iedereen iemand nodig om emoties mee te delen. De emoties die eerder nog wel eens ruzie wilden veroorzaken, worden niet onderdrukt, maar juist getoond en besproken. Zo leren jullie elkaar beter begrijpen.

Is dit dé manier om de twijfels over de relatie weg te nemen?

Het 12-weekse programma van Monsley is laagdrempeliger dan een bezoek aan de relatietherapeut. Vaak wachten stellen te lang met het bezoeken van een relatietherapeut, terwijl de twijfels en de problemen in de relatie alleen maar toenemen. Het programma van Monsley kun je samen met je partner volgen, zonder dat jullie de problemen met een derde partij hoeven te bespreken. Bovendien kun je het programma vanuit huis volgen en hoef je de deur dus niet uit.

Veel stellen zijn uiteindelijk in staat om de twijfels in hun relatie weg te nemen door te investeren in hun relatie door middel van de gestructureerde ondersteuning die het programma biedt. Belangrijk is wel dat jullie ergens, diep van binnen, nog iets voor elkaar voelen.

Stel niet te lang uit

Het gemiddelde stel wacht 6 jaar voordat ze besluiten om een relatietherapeut in te schakelen. Wanneer er al een langere tijd sprake is van een negatief interactiepatroon, is het lastig om dit probleem zonder enige hulp op te lossen. De meeste mensen denken dat relatiehulp niet echt werkt, omdat ze hier weinig bij voor kunnen stellen. Anderen vinden het lastig om het onderwerp relatietherapie aan te kaarten. Juist daarom is het prettig dat je de relatietherapie online kan volgen bij Monsley zo laagdrempelig is. Omdat je een proefles kunt volgen, weet je precies wat je kunt verwachten. Behalve dat jullie dit programma zelf kunnen volgen, zonder hulp van een therapeut, kost het programma ook aanzienlijk minder. Bovendien heb je niet met lange reistijden te maken en volgen jullie het programma thuis, waar jullie je op je gemak voelen.

Heb je toch vragen over het programma die je graag met een ervaren relatietherapeut bespreekt? Dan kun je Monsley per e-mail bereiken en ontvang je binnen 24 uur tijd een reactie!

Wat als je partner het online programma niet wil volgen?

Heb jij twijfels over je relatie, maar wil je partner het programma van Monsley (nog) niet volgen? Het programma is in principe zo ontworpen dat je het ook alleen kunt doorlopen. In het programma wordt immers gewerkt aan de wisselwerking tussen beide partners. Als één van beiden anders leert reageren, zou dat een negatief interactiepatroon al kunnen doorbreken. Uiteraard is de kans op slagen het meest effectief als jullie het programma samen volgen. Bij Monsley merken we dat als één van beiden met het programma begint, de ander uiteindelijk vaak alsnog volgt.

Vandaag nog aan jullie relatie werken?

Willen jullie de twijfels over jullie relatie graag wegnemen? Dan kunnen jullie vandaag nog een abonnement afsluiten voor het online programma van Monsley. Er zijn verschillende pakketten om uit te kiezen. Voor de meeste stellen is het pakket van drie maanden voldoende. Je kunt echter ook voor een pakket kiezen waarmee je levenslange toegang hebt. Zo kunnen jullie het programma op je gemak volgen en de video’s opnieuw kijken indien jullie daar behoefte aan hebben.

Heb jij nog vragen over het online zelfhulpprogramma? Neem dan gerust contact met ons op! Wij helpen je graag verder.

Monsley online relatieprogramma's

Inzichten die je kijk op relaties voorgoed veranderen
Inzichten die je kijk op relaties voorgoed veranderen
Een relatiecoach beantwoordt je vragen persoonlijk
Een relatiecoach beantwoordt je vragen persoonlijk
100% online, veilig en geheel anoniem te volgen
100% online, veilig en geheel anoniem te volgen
Bekijk online relatietherapie